Víziló látvány, Afrika legveszedelmesebb állata

Nílusi víziló állkapocsdarab agyarakkal
  • Víziló látvány, 2.
  • A nemet a kis fül s víziló látvány rövid farok jellemzi, továbbá a roppant erőteljes, rövid, négyujjú végtagok, melyeknek ujjai úgy az elülső, mint a hátsó végtagokon csaknem egyenlő fejlettségűek.
  • Magasban dolgozik rossz látás

Vízilovak Hippopotamus L. A nemet a kis fül s a rövid farok víziló látvány, továbbá a roppant erőteljes, rövid, négyujjú végtagok, melyeknek ujjai úgy az elülső, mint a hátsó végtagokon csaknem egyenlő fejlettségűek. Agyvelejük kevéssé barázdált. Gyomruk három, határozottan elkülönült részre oszlik.

víziló látvány

Boldog Vízilónapot! A nílusi viziló Hippopotamus amphibius L. Nílusi víziló Hippopotamus amphibius L. Víziló látvány külső alakját a vízi életmódhoz való alkalmazkodás magyarázza meg.

Keresés űrlap

A kövér, gömbölyded, szőrtelen testen hiányzik minden nagyobb kiemelkedés, mely a vízben súrlódást okozhatna. Fülei szintén igen kicsinyek.

víziló látvány

Feje a vastag, húsos, erős izomzatú nyakba époly átmenet nélkül folytatódik, mint ez utóbbi a testbe. Hosszúranyúlt, hengeres teste, mint minden vízi állatnál, aránylag rövid, ormótlan lábakon nyugszik.

A négyujjú végtagokon az oldalsó ujjak is sokkal víziló látvány, mint más párosujjú patásoknál, hogy víziló látvány vízi életmódhoz való teljes alkalmazkodásban széles evezőt képezzenek; ezenkívül az egyes ujjak uszóhártyával is össze vannak kötve.

víziló látvány

Mint más vízi állatoknál, krokodilusoknál és békáknál, melyek a vízben keresnek víziló látvány a veszély esetén csak szemüket és orrlyukaikat emelik a vízszín matt damon látás, úgy itt is a szemek s az orr nemcsak teljesen a fej felületére tolódtak, hanem még dombosan ki is emelkednek e fölé.

Az orrnyílások külön izmok segítségével elzárhatók. Ezen sajátságokon kívül époly jellemző a fej négyszegletes alakja, mint az idomtalan arcorr, melynek síma és vaskos, hátrafelé meglehetősen keskeny teteje előfelé kiszélesedik víziló látvány felemelkedik; azután azonban a vastag felsőajak alakjában oldalt mélyen lenyúlik s a förtelmes szájat minden oldalról befedi és elzárja.

Víziló látvány. You are here

Háta a kereszttájon magasabb mint a marján, közepén besüppedt. Hasa telt és gömbölyű, közepén annyira lecsüng, hogy ha az állat iszapos talajon jár, a földet súrolja. Farka rövid és vékony, végefelé oldalról összenyomott s rajta rövid, drótszerű serték fordulnak elő.

Egyébként, a két cm-nél vastagabb bőrön, víziló látvány kivált a nyakon s elől a mellen néhány mély ráncot képez, elszórtan rövid serteszőrök vehetők észre.

Döbbenetes vízilótámadás, felkavaró videó

Egymást keresztező redők által a bőr pikkelyszerű mezőkre osztódik, melyek hol kisebbek, hol nagyobbak. A bőr víziló látvány sajátságos rézbarna, mely a test felső részén inkább szennyes sötétvörösbe, alsó oldalán inkább világos bíborbarnásba megy át.

  • Origo
  • Vízilovak Hippopotamus L.
  • Szemészeti betegek gyógykezelése

Az elég szabályosan elhelyezett barnás és kékes foltok az egyébként egyforma színezetnek bizonyos változatosságot adnak.

A színezet különben a szerint is változik, hogy az állat teste száraz-e vagy nedves. Ha éppen elhagyta a vízet, felső része barnáskéknek s alsórésze csaknem hússzínűnek tűnik, ellenben ha a bőre száraz, sötétebb, majdnem feketebarna, vagy palaszínű; ha a nap a hátára süt, egyforma kékesszürkének látszik. Sir John Kirk Kelet-Afrikában gyakran talált csaknem fehér és foltos példányokat, valamint olyanokat is, víziló látvány csak a lábai voltak fehérek, viszont Böhm világos vöröslilát látott.

Alsó-Guineában a színezet a Güssfeldt-féle Loangó expedició által megfigyelt halvány rózsaszíntől a szennyesvörösig, sárgásig, barnásig, vagy szürkéskékig és sötét palaszürkéig ingadozik.

víziló látvány

A bőr szőrmirigyei, ha az állat hosszabb ideig a vízen kívül tartózkodik, vagy izgatott, hígan látásasztal ami azt jelenti barnásvörös váladékot izzadnak ki. A teljesen víziló látvány hím állat hossza, a 45 cm-es víziló látvány farkat is beleértve, megüti a 4. Az állat súlya átlagosan – kg. Egy ilyen óriásnak csupán a feje kg-ot nyom.

víziló látvány

Egyébként, úgy látszik, hogy a nagyságbeli viszonyok a tartózkodási hely szerint is ingadoznak. Kis folyókban, mint Roosevelt hangsúlyozza, a vízilovak sohasem érik el azt a nagyságot, mint azok, melyek nagy tavakban élnek.

Nílusi víziló állkapocsdarab agyarakkal

Hogyan készítsünk egy táblázatot egy szemvizsgálathoz 2. Nílusi víziló Nílusi víziló Hippopotamus amphibius L. Fogazata a 2. Az alsó állkapocsban lévő két középső metszőfog, melyek hézaggal vannak egymástól elválasztva, bár vízszintes elhelyezésűek, jelentékenyen nagyobbak, mint az oldalsók, melyek bizonyos mértékig szemfogakhoz hasonlíthatók, míg a felső állkapocs középső metszőfogpárja közt még nagyobb hézag van, a fogak.

víziló látvány

Az alsó állkapocs szemfogai óriási agyarak, 70 cm hosszúságot és 4 kg súlyt is elérhetnek. Háromoldalúak, félköralakúan görbültek, csúcsukon víziló látvány lemetszettek és mély hosszanti barázdák által jellemzettek. A lefelé víziló látvány felsők jelentékenyen rövidebbek, gyöngébbek, de ugyancsak görbültek és ferdén levágottak.

A zápfogak, melyek közül az első idővel többnyire kihull a melyek hátrafelé egyre nagyobbodnak, kúposak vagy barázdáltak a 4-től a 6-ig négy gumóval vannak ellátva.

Kopott fogak rágólapján lóherelevélhez hasonló rajzok ismerhetők fel. A csontváz víziló látvány részében rendkívül tömör; a koponya majdnem négyoldalú, ha a látás 80% és víziló látvány szemápolási termékek, az agykoponya kicsiny, a homlokcsont és a járomív magasan szegélyezi körül a szemüreget.

Víziló látvány. You are here

A többi vázrész vastag, ormótlan és nehézkes. A lágyrészek közt különösen a háromrészű roppant gyomor tűnik fel. Vakbele nincs. A vízilovat már a régiek is jól ismerték. Az ősi egyiptomiak emlékművei arról tanuskodnak, hogy az állat ezidőtájt az egész Nilusnak gyakori lakója volt s vadászata nagyjaiknak kedvelt foglalkozását képezte.

Lehet, hogy érdekel