2 látássérülés

2 látássérülés

2 látássérülés rövidlátás 10-kor

Látássérülés A látássérülés a szem, a látóideg vagy az agykérgi központ sérülése következtében kialakult állapot, 2 látássérülés jelentősen megváltoztatja a tanuló megismerő tevékenységét, alkalmazkodóképességét, személyiségét. A látássérülés meghatározása különböző szempontok szerint történhet, így orvosi szempontból normálistól eltérő látás jogi szempontból kedvezmények igénybe vételemunkaügyi szempontból pályaalkalmasság és pedagógiai szempontból.

2 látássérülés makula komplex

A látássérült gyermekek pedagógiája a gyógypedagógiai oktatás keretén belül a tiflopedagógia körébe tartozik. Súlyos fokban látássérültek Vakok és aliglátók azok, akik az írás-olvasás látó elsajátítására, huzamosabb ideig tartó gyakorlására megfelelő segédeszköz alkalmazásával sem képesek.

2 látássérülés artériák és homályos látás

Fontos a súlyos látássérült hallgató helyének kiválasztása az teremben: Olyan helyre kell ültetni, ahol a látásmaradványuk kihasználásához jók fényviszonyok. Fontos az elhangzottak jól hallhatósága, mivel számukra a tanári magyarázat hordozza a legtöbb információt.

2 látássérülés lehetséges-e önmagában javítani a látást

Az épületben, tanteremben való közlekedés segítése —balesetveszélyes helyzetek kivédése, támpontok kialakítása, speciális eszközök rendszeres használata segíti a hallgatókat tanulmányaik zeljesítésében.

Attitűdformáló pedagógusképzési program. Kézikönyv a pedagógusképző intézmények részére.

2 látássérülés desztillált víz és látás

Educatio Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság. Budapest,

Lehet, hogy érdekel