Nézet négyzetek

nézet négyzetek

Ez a közzétett változatellenőrizve : Pontosság Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez Nem tévesztendő össze a következővel: négyezet.

nézet négyzetek

A négyzet egyenlő oldalú téglalapvagyis olyan sokszögmelynek négy egyenlő oldala és négy egyenlő szöge, mégpedig derékszöge van. Nézet négyzetek négyszögek vannak a gömbi és a hiperbolikus geometriákban is, de a négyzet megjelölést nem használják síkidomra az euklideszi geometrián kívül.

A négyzet átlói egyenlő hosszúságúak, derékszögben metszik egymást, és ha egy teljes szemvizsgálat átlói egyenlő hosszúak, akkor az a rombusz négyzet.

nézet négyzetek

A négyzetre ráillik a négyszögek összes speciális tulajdonsága, így a négyzet téglalaprombuszdeltoidparalelogrammahúrtrapéztrapézhúrnégyszög és érintőnégyszög. Az euklideszi sík a szabályos sokszögek közül csak a szabályos háromszöggela négyzettel és a szabályos hatszöggel parkettázható ki.

nézet négyzetek

Térbeli megfelelője a kocka. A köznyelvben a négyzetet is néha kockának nevezik, de a geometria szigorúan csak a 3 dimenziós testet nevezi kockának.

nézet négyzetek

A matematika más részterületein előfordul, hogy az egységes kezelés érdekében különböző dimenziós kockákról beszélnek. Az a oldalú és e átlójú négyzet néhány adata Oldalhosszúság.

nézet négyzetek

Lehet, hogy érdekel